Çilekli Pelte

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr çilek
1bardak pudra şekeri
3kaşık mısır nişastası
2bardak soğuk su




HAZIRLANIŞI

Çilekleri ayıklayıp yıkayın ve mutfak robotuna koyun; pudra şekeriyle beraber püre olana kadar çektirin. Başka bir kapta su ve nişastayı nişasta eriyene kadar çırpın. Bu karışımı ve çilekleri orta boy bir kap içine alıp kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynayınca ocaktan indirerek kaselere pay edin, soğuk olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Çilekli Pelte tarifi, Çilekli Pelte nasıl hazırlanır, Çilekli Pelte nasıl yapılır, Çilekli Pelte yemek tarifi, Çilekli Pelte yapılışı