Safranlı Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3bardak baldo pirinç
1kaşık safran
1,5 kaşık tereyağı
6bardak sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda ıslayıp 15-20dk bekletin. Derin bir tencerede 5bardak su kaynatın, buraya safranı katıp safranın rengi suya çıkana kadar kaynatmaya devam edin. Diğer yandan ayrı bir tencere içinde yağı kızdırdıktan sonra yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinci karıştıra karıştıra burada kavurun. Pirinç kavrulunca bir kevgir kullanarak safranlı suyu buraya dökün(süzün) tencerenin kapağını kapatıp pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pişen pilavı da 10-15dk dinlendirdikten sonra servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Safranlı Pilav tarifi, Safranlı Pilav nasıl hazırlanır, Safranlı Pilav nasıl yapılır, Safranlı Pilav yemek tarifi, Safranlı Pilav yapılışı