Kıymalı Lahana Sarması
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
½ lahana
8bardak sıcak su
½ kg kıyma
2adet soğan
2adet domates
1bardak pirinç
2kaşık salça
2kaşık tereyağı
5-6dal maydanoz
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yarısı kadar sıcak su ve az tuz katın, kaynasın. Lahanaları dal dal ayırıp bu tencere içinde 5dk haşlayıp çıkarın, soğuk su içine alın. Derin bir kase içine kıymayı koyun; içine kıyılmış soğan, kıyılmış maydanoz, yıkanmış pirinç ve kabuklarını soyarak küçük küçük doğradığınız domatesi katın. Tuzunu biberini ayarlayıp yarım bardak ılık su kattıktan sonra elinizle yoğurun. Malzemeler özleşince lahanaları sudan çıkartıp kesme tahtasına yayın, damarlı kısımlarını ezin, harçtan yeteri kadar içine pay ettikten sonra dolma olarak sarın. Sardıklarınızı tencereye dizin. Başka bir kapta salçayı bir bardak su içinde eritip tencereye dökün. Aralara parça parça tereyağını attırın, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30dk pişirin.