Uzakdoğu Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Belirsiz Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2,5 bardak baldo pirinç
1 yemek kaşığı soya sosu
1 büyük baş soğan
1 çay kaşığı sarmısak tozu
1 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı soya yağı
250 gr kuş üzümü
100 gr haşlanmış sivri biber
150 gr haşlanmış havuç
3 bardak su
maydanoz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda 20dk bekletip yıkayın; derin bir tencere içinde mümkünse tavuk suyunda haşlayın; başka bir kapta da sebzeleri haşlayıp suyunu süzün. Kuş üzümünü ılık suda bekletin. Pirinç suyunu çekince içine haşlanmış havuç, sivri biber ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Bir kabın içine yağda kavrulmuş soğan, sarımsak tozu, soya sosu ve domates rendesini ekleyip karıştırarak pişirin. Bu sosu pilavın üzerine dökün ve kıyılmış maydanozla süsleyin.

Anahtar Kelimeler: Uzakdoğu Pilavı tarifi, Uzakdoğu Pilavı nasıl hazırlanır, Uzakdoğu Pilavı nasıl yapılır, Uzakdoğu Pilavı yemek tarifi, Uzakdoğu Pilavı yapılışı