Tavuk Graten

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 adet tavuk
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı un
yeterince süt
kaşar peyniri
karabiber
köri
pulbiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Tavuğu haşlayın ve kemikleri tamamen ayırın. Didiklenmiş tavuğa tuz, karabiber, pul biber ve köriyi ekleyerek karıştırın. Bunları borcama yerleştirin; daha sonra ayrı bir kapta margarini eritin.
Unu bu yağda kavurun. Kavrulan unun üzerine boza kıvamına gelene kadar süt ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Hazırlanan beşamel sosu didilmiş tavuk üzerine iyice yayın. Üstü kapanacak şekilde kaşar rendesi ilave edin. Pul biber serpin ve 160derceli fırına verin. Kaşar peyniri eriyip üstü kızarana dek pişirin. Börek şeklinde keserek servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Tavuk Graten tarifi, Tavuk Graten nasıl hazırlanır, Tavuk Graten nasıl yapılır, Tavuk Graten yemek tarifi, Tavuk Graten yapılışı