Acılı Tavuk Ve Pirinç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Amerikan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak baldo pirinç
2 çorba kaşığı soya yağı
4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kesilmiş kereviz
2adet soğan
1/2 demet maydanoz
3adet domates(kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu




HAZIRLANIŞI

Pirinci yıkayıp az tuzlu suda haşlayın. Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk etlerini çift taraflı kızartın; etler pişince bir kenara alın. Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun. Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun. İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun. Sıcak pilav üzerinde servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Acılı Tavuk Ve Pirinç tarifi, Acılı Tavuk Ve Pirinç nasıl hazırlanır, Acılı Tavuk Ve Pirinç nasıl yapılır, Acılı Tavuk Ve Pirinç yemek tarifi, Acılı Tavuk Ve Pirinç yapılışı