Nohutlu Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5bardak nohut
2bardak pirinç
2kaşık tereyağı
2,5bardak sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Nohudu bir gece önceden ıslatıp ertesi gün üzerlerini geçecek kadar sıcak su ile 20dk haşlayıp süzün.(haşlama suyu muhakkak sıcak olmalı) pirinci de yıkayıp suyunu iyice süzdükten sonra kızdırdığınız tereyağında pirinci kavurun. Pirinç kavrulduğunda buraya nohudu ve sıcak suyu ekleyin, tuzunu ayarladıktan sonra önce orta; ardından kısık ateşte suyunu çene kadar pişirin. Pişen pilavınızı 20dk dinlendirdikten sonra servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Nohutlu Pilav tarifi, Nohutlu Pilav nasıl hazırlanır, Nohutlu Pilav nasıl yapılır, Nohutlu Pilav yemek tarifi, Nohutlu Pilav yapılışı