Sebze Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet kabak
1adet havuç
1adet pırasa
1adet soğan
1adet limon
2adet yumurta sarısı
3kaşık un
3kaşık yoğurt
3kaşık margarin
1bardak soğuk su
5bardak sıcak su
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Sebzeleri temizleyip küçük küçük doğrayın, hepsi hazır olsunlar. Bir tencerede yağı kızdırın, soğanı ve havucu içine atıp kavurun. Bunlar yumuşayınca pırasayı ve kabağı katın. Ocağın altını kısıp bir yandan kavurmaya devam edin öbür yandan da terbiye hazırlamaya başlayın. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, un, limon suyu ve bir bardak soğuk suyu iyice çırpın. Bu arada kabak ve pırasa da kavrulunca tencereye 5bardak sıcak su dökün, orta ısıda 15dk kaynatın. Sebzeler pişince bir süzgeç kullanarak hazırlamış olduğunuz terbiyeyi çorbanın içine dökün. Tuzunu biberini de ayarladıktan sonra bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Anahtar Kelimeler: Sebze Çorbası tarifi, Sebze Çorbası nasıl hazırlanır, Sebze Çorbası nasıl yapılır, Sebze Çorbası yemek tarifi, Sebze Çorbası yapılışı