Erik Hoşafı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

350gr kuru erik
1,5bardak şeker
6bardak su




HAZIRLANIŞI

Erikleri bir tencereye koyun, üzerine suyu döküp 5-6saat bekletin. Zamanı dolunca şekeri ekleyin, tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte kaynatın. Erikler yumuşayınca ocaktan indirin, soğumaya bırakın. Soğuk olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Erik Hoşafı tarifi, Erik Hoşafı nasıl hazırlanır, Erik Hoşafı nasıl yapılır, Erik Hoşafı yemek tarifi, Erik Hoşafı yapılışı