Keşkül

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg süt
1bardak su
1bardak şeker
2adet yumurta sarısı
2kaşık pirinç unu
1kaşık margarin




HAZIRLANIŞI

Derin bir tencere içine süt, şeker ve margarini koyun, bunları kısık ateşte karıştıra karıştıra kaynatın. Ayrı bir kap içinde su, pirinç unu ve yumurta sarısını çırpın; bunları da yavaş yavaş tencereye ilave edin. 1-2dk daha karıştırarak kaynatın ve ocaktan indirip kaselere pay edin. Soğuk olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Keşkül tarifi, Keşkül nasıl hazırlanır, Keşkül nasıl yapılır, Keşkül yemek tarifi, Keşkül yapılışı