Mısır Unlu Sebzeli Kek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4bardak mısır unu
½ bardak un
5yaprak pazı
3adet pırasa(beyaz kısımları)
1adet soğan
½ bardak sıvıyağ
1bardak yoğurt
1bardak süt
3adet yumurta
½ tatlı kaşığı şeker
1çay kaşığı tuz
2çay kaşığı kabartma tozu




HAZIRLANIŞI

Pırasaları ince ince kıyın ve derin bir kap içine alın, elinizle bastıra bastıra yumuşatın. Başka bir kap içinde yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve sütü çırpın. Tuz, şeker ve karbonatı da ekleyin; bunları karıştırdıktan sonra da pırasayı buraya aktarın. Soğanı rende yapıp, pazı yapraklarını da incecik kıyın, bunları da karışımın olduğu kaba katın. En sona da unları ekleyerek boza kıvamında bir hamur elde edin. Bu hamuru da yağlanmış düz bir tepsiye yayın; üzerini düzleştirin. 170dereceli fırında 30-40dk pişirin.

Anahtar Kelimeler: Mısır Unlu Sebzeli Kek tarifi, Mısır Unlu Sebzeli Kek nasıl hazırlanır, Mısır Unlu Sebzeli Kek nasıl yapılır, Mısır Unlu Sebzeli Kek yemek tarifi, Mısır Unlu Sebzeli Kek yapılışı