Körili Bezelye Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Hint Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 Bardak bezelye
1adet soğan
1adet havuç
1adet patates
2 çay kaşığı köri tozu
2 bardak tavuk suyu
2 bardak süt
tuz




HAZIRLANIŞI

Sebzeleri temizleyip doğrayın, hazır olsunlar. Doğradığınız sebzeleri, baharatları ve 1 bardak tavuk suyunu orta boy bir tencerede bir araya getirin. Sebzeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Karışımı mutfak robotuna aktarıp püreye dönüştürün. Blender hala çalışmaktayken kalan tavuk suyunu da ekleyin. Karışımı tekrar tencereye alın. Sütü ilave edin. Ara sıra karıştırarak bir süre daha pişirip sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Körili Bezelye Çorbası tarifi, Körili Bezelye Çorbası nasıl hazırlanır, Körili Bezelye Çorbası nasıl yapılır, Körili Bezelye Çorbası yemek tarifi, Körili Bezelye Çorbası yapılışı