Brezilya Usulü Pilav
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Brezilya Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
250 gram soyulmuş karides
2bardak pirinç
1 tatlı kaşığı salça
1 diş sarımsak
2 adet soğan
300 gr sulu domates
6kaşık zeytinyağı
3,5bardak et uyu
tereyağı toz kırmızı biber
maydanoz
tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp bir tencereye koyun üzerine et suyu ve az tuz ilave edip kaynatın. Kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp ağzını kapatın ve 200 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika bekletin.(Pirinç et suyunu çekmeli) Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört kaşık zeytinyağında öldürün. Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domateslerin kabuklarını soyup ikiye bölün çekirdekli kısmını temizleyip çıkarın, bunları şeritler halinde doğrayın. Domatesleri pirince ekleyin ve 5dk kadar pişirin. Bu arada karidesleri 2kaşık zeytinyağında çevirin. Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı katın. Karidesleri ve domatesleri ve 1kepçe et suyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin. Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip tekrar karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, içine pirinci koyun; üstüne de kuşbaşı iriliğinde biraz daha tereyağı koyun. Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin.