Et Sarma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 kg nuar
6 dilim kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz
2adet soğan
karabiber
biraz un
tuz




HAZIRLANIŞI

1/2 kg nuar etini ince dilimler halinde kesip şnitzel tarzında dövün. Et dilimlerinin üzerine tuz ve karabiber ekilir. Soğan ve maydanozu ince ince kıyın; et dilimlerinin üzerine yayın. Kaşar peynirini et dilimlerini kaplayacak şekilde üzerlerine yerleştirin. Et dilimlerini rulo yapın tutması için yarım kürdanı rulonun ortasına takın. Etleri bir tavada iyice az yağ ile kızartın ve kızardıktan sonra üzerine su ilave edip pişmeye bırakın. Etler piştikten sonra tavadan çıkartarak tabak içine alın. Tavadaki sosa biraz un serpin ve bunun hafif koyulaşmasını sağlayıp etleri tekrar tavadaki sosun içine koyun. Etler 5 dakika daha bu sosla piştikten sonra servis yapılır.

Anahtar Kelimeler: Et Sarma tarifi, Et Sarma nasıl hazırlanır, Et Sarma nasıl yapılır, Et Sarma yemek tarifi, Et Sarma yapılışı