Domatesli Venedik Makarnası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: İtalyan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1paket makarna
6adet domates
1adet soğan
4diş sarımsak
1adet kırmızı biber
5yaprak taze fesleğen
25gr tereyağı
2kaşık zeytinyağı
5kaşık rendelenmiş parmesan peyniri
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Makarnayı usulüne göre haşlayın bir yandan da sosu hazırlamak için sebzeleri hazır edin. Soğanı, biberi, sarımsağı kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Yağları bir tavada kızdırın; soğan, sarımsak ve biber üçlüsünü kavurun. Domatesi ilave edin, tuzunu baharatını serpin, orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın, pişsin. En sona kıyılmış fesleğeni ekleyip ocaktan alın. Suyunu süzdüğünüz makarna ile karıştırarak servise sunacağınızda üzerine peynir serpin.

Anahtar Kelimeler: Domatesli Venedik Makarnası tarifi, Domatesli Venedik Makarnası nasıl hazırlanır, Domatesli Venedik Makarnası nasıl yapılır, Domatesli Venedik Makarnası yemek tarifi, Domatesli Venedik Makarnası yapılışı