Patates Yahnisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Hollanda Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg patates
1 kg lahana
2 adet sucuk
2 adet elma




HAZIRLANIŞI

Elmaları küp küp doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyun ve parçalara bölün, lahanayı ince ince kıyın. Her ikisini de ayrı tencerelerde tuzunu kararlayıp 15dk 3 er bardak suda haşlayın. Sonra her ikisinin de suyunu süzün ve suyunu atmadan muhafaza edin. Patates ve lahana haşlanırken sucukları kare şeklinde doğrayın ve normal kızarttığınız gibi yağı iyice akıncaya kadar kuru bir şekilde kızartın. En son haşlanmış patatesi püre edin, içine önce sucukları ve sucuğun yağını katıp iyice karıştırın. Ancak sucuğun yağından biraz ayırın. Eğer patates püresi katı olduysa lahanayı da püreye karıştırdıktan sonra içine muhafaza etmiş olduğunuz sebze suyu karışımını, püre içine istediğiniz kadar katın ama dikkat edin fazla cıvık olmasın. Servis yapmadan önce üzerine doğranmış elmaları dizerek süsleyin.

Anahtar Kelimeler: Patates Yahnisi tarifi, Patates Yahnisi nasıl hazırlanır, Patates Yahnisi nasıl yapılır, Patates Yahnisi yemek tarifi, Patates Yahnisi yapılışı