Tavuk Sote

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Hint Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500 gr kuşbaşı tavuk
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kişniş
4 çorba kaşığı yoğurt
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Soğan ve sarımsakları tencereye doğradıktan sonra yağda çevirin, soteleşsinler. Daha sonra tavuk atini katın ve 5dk kadar karıştıra karıştıra pişirin. Kimyon, köri, kişniş, tuz, karabiberi ekleyip 2dk daha karıştırın. En son yoğurdu ekleyip kısık ateşte 30dk pişmeye bırakın. Zamanı dolunca sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Tavuk Sote tarifi, Tavuk Sote nasıl hazırlanır, Tavuk Sote nasıl yapılır, Tavuk Sote yemek tarifi, Tavuk Sote yapılışı