Çilav
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: İran Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
1,5 litre su
3 kaşık tereyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinç akşamdan ıslatın, ertesi gün suyu kaynatın; Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atın. 1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 5-6dk haşlayın. 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirdikten sonra tekrar bir tencereye alın. Üzerine hafifçe kızdırılmış tereyağı ilave edip 1-2 defa karıştırdıktan sonra demlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis edin.
Anahtar Kelimeler: Çilav tarifi, Çilav nasıl hazırlanır, Çilav nasıl yapılır, Çilav yemek tarifi, Çilav yapılışı