Soslu Tavuk Şiş

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet tavuk
1bardak yoğurt
2adet soğan
1kaşık domates salçası
1kaşık biber salçası
8kaşık zeytinyağı
1çay kaşığı kırmızı pul biber
1çay kaşığı kekik
tuz




HAZIRLANIŞI

Tavuğu yıkayıp kemikleriyle beraber iri parçalara bölün. Soğanları rendeleyin; bir kase içinde yoğurt ve zeytinyağını çırpın, buraya salçaları ve soğanı katın, baharatları da serpin tekrardan karıştırın. Parçalara ayırdığınız tavuğu bu sos ile bulayıp, buzdolabında 2saat bekletin. İsterseniz şişe geçirip kömür ızgarasında isterseniz de yağ kullanmadan teflon tavada pişirebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Soslu Tavuk Şiş tarifi, Soslu Tavuk Şiş nasıl hazırlanır, Soslu Tavuk Şiş nasıl yapılır, Soslu Tavuk Şiş yemek tarifi, Soslu Tavuk Şiş yapılışı