İspanyol Omleti
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: İspanyol Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4adet yumurta
4adet patates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2adet kuru soğan(yarım ay şeklinde doğranmış)
3 dal taze yeşil soğanın sapları
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve ince halkalar halinde doğrayın; tencereye soğuk su doldurun, az tuz serpip patatesleri ilave edin. Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5dk haşlayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın soğanları kavurup patatesleri ilave edin, patatesler pembeleşinceye kadar orta ateşte 5-6 dakika kızartın. Tuz ve karabiberi serptikten sonra ocaktan alın. Kızartma işlemini yaparken devamlı karıştırın. Büyük bir kase içinde yumurtaları çırpın tavadaki malzemeyi buraya aktarın. Tavanızı ateşe tekrar koyun; biraz kızdırın, buraya karışımı geri dökün. Omletin bir yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin. Ateşten alın, omlet ılındıktan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyin.