Tavuklu Zarf Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet yufka
500gr tavuk eti(göğüs kısmından)
3adet domates
2adet çarliston biber
2adet dolamlık kırmızı biber
5kaşık sıvıyağ
2adet yumurta sarısı
1tatlı kaşığı kekik
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Tavuk etini küp şeklinde, biberleri önce uzunlamasına bölüp ardından minik minik, domatesleri de kabuksuz doğrayın. Malzemeler hazır olunca geniş bir tava içinde yağı kızdırın, tavuk etini 5dk sote edin. Ardından biberleri katın, onlarda kızarınca domatesi ilave edin. Tuzunu baharatını serpin, domatesi pişmeden ocaktan alın. İlk yufkayı tezgah üzerine serin, dört bir kenarını içe kıvırarak kare şeklini verin; bunu da 4 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın ortasına 2kaşık kadar harç yayıp yufkayı zarf şeklinde kapatın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı da sürdükten sonra 180derecede 30dk pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Tavuklu Zarf Böreği tarifi, Tavuklu Zarf Böreği nasıl hazırlanır, Tavuklu Zarf Böreği nasıl yapılır, Tavuklu Zarf Böreği yemek tarifi, Tavuklu Zarf Böreği yapılışı