Ispanaklı İzmir Makarnası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1paket makarna
1adet soğan
2adet domates
2diş sarımsak
300gr ıspanak yaprağı
3kaşık zeytinyağı
1tatlı kaşığı tereyağı
2kaşık kapari
3kaşık beyaz şarap
5kaşık ince kıyılmış permesan peyniri
kırmızı pul biber
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Makarnayı usulüne göre haşlayın, suyunu süzerken içinde yarım bardak kadar suyu bırakın. Ispanak yapraklarını yıkayıp (köklerini kesin) ince ince kıyın. Soğanı yemeklik, domatesleri kabuklarını soyup doğrayın. Sarımsakları da kıyın, hepsi hazır dursunlar. Yağları bir tavada kızdırın soğan ve sarımsağı 1-2 çevirip ıspanağı katın. Ispanak yumuşamaya başladığında şarabı, kapariyi, kımızı ve karabiberi katıp iyice karıştırın. Ispanaklar pişince süzdüğünüz makarnaya karıştırın. Servis tabağına alınca üzerine peynir serpin.

Anahtar Kelimeler: Ispanaklı İzmir Makarnası tarifi, Ispanaklı İzmir Makarnası nasıl hazırlanır, Ispanaklı İzmir Makarnası nasıl yapılır, Ispanaklı İzmir Makarnası yemek tarifi, Ispanaklı İzmir Makarnası yapılışı