Süzme Mercimek Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
8 su bardağı et suyu
4 kahve fincanı yeşil mercimek
4 kahve fincanı un
5 çorba kaşığı tereyağ
tuz, biber
HAZIRLANIŞI
Mercimeği ayıklayıp, yıkadıktan sonra üzerini örteecek kadar su koyup hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin, azar azar kaynar et suyu ilâve ederek, süzgeçten geçirin. Yağ ile unu 1-2 dakika kavurup et suyu ile beraber süzgeçten geçirilmiş mercimeği ilave edin. Tuz, biber koyup, sürekli karıştırarak on dakika kadar kaynatın. Kızarmış ekmekle servis yapın.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Süzme Mercimek Çorbası tarifi, Süzme Mercimek Çorbası nasıl hazırlanır, Süzme Mercimek Çorbası nasıl yapılır, Süzme Mercimek Çorbası yemek tarifi, Süzme Mercimek Çorbası yapılışı