Bezelye Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ kg dondurulmuş bezelye
1adet soğan
1diş sarımsak
2kaşık tereyağı
½ adet limon suyu
½ demet ince kıyılmış maydanoz
1kutu çiğ krema
6 su bardağı su




HAZIRLANIŞI

Yağı hafifçe kızdırın, ince doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı 1-2 defa çevrilerek öldürün. Üzerine suyu ilave edilin, maydanoz ve limon suyu da katın. 1-2 kez karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynayan suya bezelyeleri atılın. 15 dakika kadar ara sıra karıştırılarak bezelyeleri pişirin; bezelyeler yumuşayınca ocağın altını kapatın. Soğuduktan sonra bir el mikseriyle tüm malzeme çekilir ve içine karıştıra karıştıra krema ilave edin. 1-2 taşım da bu şekilde kaynattıktan sonra tuzunu ayarlayarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Bezelye Çorbası tarifi, Bezelye Çorbası nasıl hazırlanır, Bezelye Çorbası nasıl yapılır, Bezelye Çorbası yemek tarifi, Bezelye Çorbası yapılışı