Marul Dolması
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1adet marul
1adet soğan
1adet domates
1fincan pirinç
100gr kıyma
3kaşık sıvıyağ
½ bardak su
tuz-karabiber
HAZIRLANIŞI
Marulu yıkayın yapraklarına ayırıp 5dk haşlayın soğuk suya yatırın. Soğanı ve domatesi doğrayın. Pirinci yıkayın. Kıymaya; soğan, domates, pirinç ve baharat katıp yoğurun. Marulu iyice süzün, aralarına harçtan koyup asma gibi sarın, tencereye dizin. Üzerine yağ ve su ekleyerek kısık ateşte yarım saat pişirin
Anahtar Kelimeler: Marul Dolması tarifi, Marul Dolması nasıl hazırlanır, Marul Dolması nasıl yapılır, Marul Dolması yemek tarifi, Marul Dolması yapılışı