Çılbır

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet yumurta
4bardak su
1fincan sirke
1kaşık margarin
yoğurt
tuz
kırmızı pul biber




HAZIRLANIŞI

Geniş bir tencere içine yarısına kadar su doldurun, içine tuz ve sirke karıştırın. Su kaynadığında yumurtaları birer birer tabağa kırıp tencereye kaydırın ve kısık ateşte pişirin. Kıvamı gelince delikli kepçe yardımıyla sudan alıp servis tabağına döşeyin. Bir tavada yağı eritin, üzerine kırmızıbiber serptikten sonra ocaktan alın. Tabağa aldığınız yumurtalara önce yoğurt paylaştırın sonra da yağı gezdirip servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Çılbır tarifi, Çılbır nasıl hazırlanır, Çılbır nasıl yapılır, Çılbır yemek tarifi, Çılbır yapılışı