Ballı Ayva Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet ayva
1adet elma
100gr kuru üzüm
4kaşık dövülmüş ceviz
4kaşık bal
8bardak su
6bardak şeker
tarçın




HAZIRLANIŞI

Bir tencerede suyu 5bardak şeker ile kaynatın. İçine soyup 2’ye böldüğünüz ve ortalarını oyduğunuz ayvaları atıp haşlayın. Elmayı rendeleyip üzüm, ceviz, şeker ve tarçınla hafif kavurun, harç olsun. Yumuşayan ayvaları sudan alarak fırın kabına yerleştirin. Ortalarındaki boşluğa hazırladığınız harçtan pay edin. 180derecede 10dk pişirip fırından alın soğusun. Servis ederken de balı üzerlerine gezdirin. Arzu ederseniz yanına kaymaklı dondurma çıkarabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Ballı Ayva Tatlısı tarifi, Ballı Ayva Tatlısı nasıl hazırlanır, Ballı Ayva Tatlısı nasıl yapılır, Ballı Ayva Tatlısı yemek tarifi, Ballı Ayva Tatlısı yapılışı