Ekşili Patlıcan

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet patlıcan
3adet soğan
3adet domates
maydanoz
1tatlı kaşığı şeker
2bardak sıvıyağ
4kaşık zeytinyağı
½ limon
tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup enlemesine 3parçaya boylamasına kalın dilimler halinde kesin. Tuzlu suda 20dk bekletip suyunu iyice süzün. Kızgın sıvıyağ içinde hafif kızartıp tepsiye çıkarın. Soğanları ince halka, domatesi kabuksuz küp halde doğrayın. Maydanozu kıyın ve patlıcanların üzerine yayın. Zeytinyağı ve limon suyunu gezdirin, tuzunu ayarlayın. Şekeri serpin, az sıcak su döküp kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Ekşili Patlıcan tarifi, Ekşili Patlıcan nasıl hazırlanır, Ekşili Patlıcan nasıl yapılır, Ekşili Patlıcan yemek tarifi, Ekşili Patlıcan yapılışı