Ayran Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı su




HAZIRLANIŞI

Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Ayrı tencerelere 4 su bardağı su ile birlikte koyarak bunları karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk olarak servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Ayran Çorbası tarifi, Ayran Çorbası nasıl hazırlanır, Ayran Çorbası nasıl yapılır, Ayran Çorbası yemek tarifi, Ayran Çorbası yapılışı