Ayran Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Ayrı tencerelere 4 su bardağı su ile birlikte koyarak bunları karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk olarak servis yapın.
Anahtar Kelimeler: Ayran Çorbası tarifi, Ayran Çorbası nasıl hazırlanır, Ayran Çorbası nasıl yapılır, Ayran Çorbası yemek tarifi, Ayran Çorbası yapılışı