Kremalı Kırmızıbiber Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Meksika Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3adet iri kırmızıbiber
1paket kremalı tavuk çorbası
1adet tavuk bulyon
2bardak süt
1bardak su
1 kutu krema (yaklaşık 200 gr)
Kaşarpeyniri rendesi
Tabasco
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kremalı tavuk çorbasını 2 bardak süt, 1 bardak su ve bulyon ilavesi ile normal pişin.(Çorba biraz koyu yapılır.) İstenilen ölçüde tabasco ekleyip tuzunu ayarlayın. Kırmızı biberleri derin bir kapta iyice haşlayın, daha sonra suyunu süzerek, bir naylon torbaya koyun, torbanın ağzını kapatın. Bir süre bekletildikten sonra açılır böylece kabukları çok daha çabuk soyulur. Kabukları soyulan ve iyice süzülen biberleri blenderda çırpın, kremanın hepsini ekleyip bir daha çırpın. (Koyuca pembemsi bir kıvam elde edilir) Hazırladığınız karışımı çorbaya döküp iyice karıştırın, 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Tabaklara rendelenmiş kaşar peynir konup, üzerine çorba boşaltılır. Sıcak olarak servis edin.