Deniz mahsullü Spagetti
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: İspanyol Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
100gr konserve ton balığı
400gr çubuk makarna
800gr iç midye
3diş sarımsak
1adet sivribiber
maydanoz
2adet rendelenmiş domates
1 çay kaşığı iri yapraklı frenk fesleğeni
Zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Makarnayı usulüne göre haşlayın, öbür yandan sosunu hazırlayın. Teflon bir tavaya dört çorba kaşığı zeytinyağı koyup soyulmuş sarımsakları soteleyin. Biber ve domatesleri katıp kısık ateşte, 5-10 dakikada bir karıştırarak pişirin, pişmesine yakın tuzunu ayarlayın. Konserve suyu süzülmüş ton balığını ufalayıp buraya ilave edin. Sonra başka bir tavaya biraz zeytinyağı koyup midyeleri katın. Tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte midyelerin örselenmesini bekleyin, kıvamı gelince hazırladığınız sosu ve midyeleri makarnaya döküp iyice karıştırdıktan sonra servis edin.