Erzincan Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

150 gr taze fasulye
150 gr kıyma
50 gr erişte
1tatlı kaşığı salça
1kaşık tereyağı
sarımsak
maydanoz
dereotu
nane
yoğurt




HAZIRLANIŞI

Kıymayı karabiber ve tuz ile yoğurup minik köfteler yapın. Köfteleri bir tencere de kaynattığınız salçalı suya atın. Fasulyeleri ince ince kıyıp tencereye koyun. Erişteler ve dövülen sarımsağı da koyduktan sonra fasulyeler pişinceye kadar, orta ateşte kaynatın. Piştikten sonra, dereotu ve maydanozu ince ince üzerine kıyıp, çorbanın suyu ile sulandırdığınız yoğurdu ilave edin. Bir çorba kaşığı tereyağı eritip, içinde naneyi bir iki kere çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün. 1taşım daha kaynattıktan sonra servis tabağına aktarın.

Anahtar Kelimeler: Erzincan Çorbası tarifi, Erzincan Çorbası nasıl hazırlanır, Erzincan Çorbası nasıl yapılır, Erzincan Çorbası yemek tarifi, Erzincan Çorbası yapılışı