Kolay Mantı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 paket mantı makarna
250 gr kıyma
1 baş soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
5 su bardağı su
Yeteri kadar tuz, karabiber, pulbiber




HAZIRLANIŞI

Kıymayı bir kaba koyun içine rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber katın. Mantı makarnalarının içlerini hazırlamış olduğunuz köfte harçları ile doldurun. Tencereye beş su bardağı suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantı makarnaları kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın.
Suyunu süzüp geniş bir servis tabağına alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sıvı yağı tavada kızdırıp içine pul biber ekleyerek kavurun.
Mantı makarnanın üzerine önce sarımsaklı yoğurt ardından yağda kızdırılmış pul biber gezdirin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kolay Mantı tarifi, Kolay Mantı nasıl hazırlanır, Kolay Mantı nasıl yapılır, Kolay Mantı yemek tarifi, Kolay Mantı yapılışı