Un Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet yumurta
3kaşık yoğurt
3kaşık un
1bardak et suyu
4diş sarımsak
1kaşık tereyağı
toz kırmızı biber
tuz
su




HAZIRLANIŞI

Terbiyesi için bir kap içinde yoğurt, un ve yumurtayı koyup çırpın. Üzerine az sıcak su ilave edin, dursun. Bir tencere içine bol miktar sıcak su koyun; içine et suyunu karıştırıp kaynamaya bırakın. Terbiyeyi tencereye ilave edin ve sürekli karıştırarak kıvama gelmesini sağlayın. Un çorbasının üzeri için ise tavaya tereyağı atıp eritin, sonra üzerine toz kırmızıbiber ilave edip sos elde edin. Çorbayı servis tabağına alın. Üzerine tereyağlı sos ile süsleyerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Un Çorbası tarifi, Un Çorbası nasıl hazırlanır, Un Çorbası nasıl yapılır, Un Çorbası yemek tarifi, Un Çorbası yapılışı