Elma Sos
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
7 adet orta boy elma (golden)
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı beyaz şarap
1 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Elmaları dörde bölün, soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye elmaları, şarabı koyun orta ateşte 5dk kaynatıp şekeri ekleyin. 1-2 defa karıştırıp kapağını yine kapayın. Elmalar pişene kadar 15-20 dakika pişirin. Elmanın içinde az miktarda su kalmalıdır. Sonra bir süzgeçten ya da püre makinesinden geçirin. Tereyağını hafif kızartın ve içine ekleyin.
Anahtar Kelimeler: Elma Sos tarifi, Elma Sos nasıl hazırlanır, Elma Sos nasıl yapılır, Elma Sos yemek tarifi, Elma Sos yapılışı