Kalamar Yahnisi
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg kalamar
500gr soğan
1 bardak zeytinyağı
½ kahve fincanı sirke
1çorba kaşığı
Şeker
2 bardak su
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince doğrayıp yağda kavurun. Gövdesi ve kolları ince doğranmış olan kalamarlar da soğanla beraber 10dk kavrulur. Suyunu çekince sirke ve 2bardak suyu ekleyiniz. Tuzunu da katıp ağır ateşte 2 saat pişiriniz.
Anahtar Kelimeler: Kalamar Yahnisi tarifi, Kalamar Yahnisi nasıl hazırlanır, Kalamar Yahnisi nasıl yapılır, Kalamar Yahnisi yemek tarifi, Kalamar Yahnisi yapılışı