Höşmerim

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5OO gr. kaymak
1çay bardağı su
6kaşık un
1kaşık tereyağı
pudra şekeri




HAZIRLANIŞI

Tavaya kaymağı ve suyu alarak kaynatın; daha sonra üzerine kaşık kaşık unu ekleyerek karıştırın. Daha sonra istediğimiz kıvama geldiğinde kaşıkla üzerine bastırarak alttan ve üsten kızartın. Kızartırken kenarlarından tereyağı ilave edin. Tabağa alıp üzerine pudra şekeri serpiştirin ve servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Höşmerim tarifi, Höşmerim nasıl hazırlanır, Höşmerim nasıl yapılır, Höşmerim yemek tarifi, Höşmerim yapılışı