Asma Yaprağında Ateş Balığı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg ateş balığı
20adet asma yaprağı
1,5fincan zeytinyağı
1adet limon
maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Elle ovalayarak balıkların pullarını çıkarın, içlerini temizleyip yıkayın. Tuz serpin 1saat bekletin. Zamanı dolunca ızgara üzerine zeytinyağına buladığınız asma yapraklarını dizin; onların da üzerlerine balıkları dizin. Kalan asma yaprakları ile balıkların üzerlerini kapatın. Harlı olmayan kömür ateşi üzerinde ızgarayı ters yüz ederek 5’er dakikadan 10dk pişirin. Balıkları örselemeden yapraklardan sıyırın, servis tabağına yerleştirin. Kalan zeytinyağını limon ve 1tutam ince kıyılmış maydanoz ile çırpın; bu sos ile servis edin.

Anahtar Kelimeler: Asma Yaprağında Ateş Balığı tarifi, Asma Yaprağında Ateş Balığı nasıl hazırlanır, Asma Yaprağında Ateş Balığı nasıl yapılır, Asma Yaprağında Ateş Balığı yemek tarifi, Asma Yaprağında Ateş Balığı yapılışı