Kürt Böreği
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Belirsiz Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4.5bardak un
200gr margarin
2adet yumurta
1 p.kabartma tozu
1çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvıyağ
3kaşık pudra şekeri
½ çay bardağı su
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Unu bir kap içine alıp kabartma tozu ile karıştırın ve ortasını açın içine yoğurt, yumurta, sıvıyağ konur. Önce havuzun içi olmak kaydıyla tüm malzemeyi karıştırın. (Hamur sert olursa su ilavesi ile hamurun kıvamı ayarlanır)Hamurdan 1 parça üzerine bütün bir yufka açmak için ayrın. Kalan hamurdan 20 beze çıkartın, bunları yarım saat dinlendirin. Zamanı dolunca bunları oklava ile birer tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına yumuşatılmış yağ sürülerek üst üste dizin. 20adet yağlanmış bezeyi oklava ile bir defada açın. Bir tepsi büyüklüğüne gelen hamura kalan yağdan biraz sürülüp sıkı bir rulo yapın. (Ruloyu 3 e bölerek buzdolabında 1 saat dinlendirilir) Hamurları dik bir şekilde üzerine basılarak yassılılaştırın, tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine biraz daha margarin sürdükten sonra pudra şekeri serpin. Diğer iki hamura da aynı işlem uyguladıktan sonra en üstüne ayırdığımız bezeyi ince bir şekilde açarak kapak yapın. Bunları yağladığınız fırın tepsisine dizdikten sonra 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Ilınmaya başlayınca tekrar pudra şekeri serpin ve de dilimlere keserek servise sunun.