Terbiyeli Şehriye Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak tel şehriye
1lt. tavuk suyu
1adet yumurta
2adet havuç
2kaşık un
2kaşık yoğurt
tuz
maydanoz




HAZIRLANIŞI

Havuçları rendeleyerek bir tencereye alın az sıvıyağda soteleyin. Üzerine tel şehriyeyi ilave edin ve kavurmaya devam edin. Üzerine tavuk suyunu ilave edin. Terbiyesi için ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı çırpın. Buraya ilk önce normal su daha sonra çorbadaki sıcak sudan 1kepçe ilave edin tekrardan çırptıktan sonra terbiyeyi tencereye dökün ve kaynamaya bırakın. Servis tabağına çorbayı alın. Çorbanın üzerine ince ince kıydığınız maydanozu serpip servis edin.

Anahtar Kelimeler: Terbiyeli Şehriye Çorbası tarifi, Terbiyeli Şehriye Çorbası nasıl hazırlanır, Terbiyeli Şehriye Çorbası nasıl yapılır, Terbiyeli Şehriye Çorbası yemek tarifi, Terbiyeli Şehriye Çorbası yapılışı