Kısır

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5bardak ince bulgur
1demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1tatlı kaşığı kuru nane
2kaşık domates salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1adet limonun suyu
2kaşık biber salçası
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı pul biber
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun, üzerini 2parmak geçecek kadar sıcak su katın, tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin. Bulgur soğuduktan sonra içine ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pul biber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın.

Anahtar Kelimeler: Kısır tarifi, Kısır nasıl hazırlanır, Kısır nasıl yapılır, Kısır yemek tarifi, Kısır yapılışı