Çeşnili Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1.5bardak Pirinç
2bardak Su
100 gr Mantar
1adet Çarliston Biber
1adet dolmalık Kırmızı Biber
1adet Soğan
2adet Domates
2kaşık Margarin
1kaşık Sıvıyağ
Bir Tutam Safran
Tuz, Karabiber




HAZIRLANIŞI

Soğan, biber ve mantarları temizleyip iri iri doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Pirinci yıkadıktan sonra su, margarin, safran, tuz ve karabiber ile beraber derin bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca kısık ayara geçip suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Sıvıyağı tavada kızdırın soğan, biber ve mantarları buraya ilave ederek 5-6 dakika kavurun. Domatesi de ekleyip 1-2 karıştırın. Ateşten alıp pilavın içine dökün. Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Çeşnili Pilav tarifi, Çeşnili Pilav nasıl hazırlanır, Çeşnili Pilav nasıl yapılır, Çeşnili Pilav yemek tarifi, Çeşnili Pilav yapılışı