Mantar Soslu Dil

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

20dilim sığırdili
300gr Mantar (temizlenip dilimlenmiş)
3kaşık margarin
1 1/2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
3/4 bardak et suyu
1/4 bardak konyak
Karabiber
Tuz




HAZIRLANIŞI

Derin bir tava içinde yağı eritin; yağ kızınca mantarları ekleyip ara ara karıştırarak pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, tahta kaşıkla eritilmiş mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırınız. Tavayı ateşe oturtup yavaş yavaş et suyunu ilave edin; karışımı pürüzsüz olana kadar karıştırınız. Karıştırmaya devam ederek tuz, karabiber ve konyağı ekleyin. Dil dilimlerini tavaya koyup karıştırın ki sosa iyice bulansınlar. Kısık ateşte ara ara karıştırarak 15-20dk pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Mantar Soslu Dil tarifi, Mantar Soslu Dil nasıl hazırlanır, Mantar Soslu Dil nasıl yapılır, Mantar Soslu Dil yemek tarifi, Mantar Soslu Dil yapılışı