İşkembe Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 Kg İşkembe
2kaşık Un
2adet Yumurta Sarısı
1adet Limon Suyu
1 Fincan Sirke
5 Diş Sarımsak
Tuz, Kırmızı Biber
2kaşık Tereyağı
4 Diş Sarımsak (haşlarken kullanmak için)




HAZIRLANIŞI

Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç defa yıkayın. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarımsakları ekleyerek işkembe yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çıkararak, kuşbaşı iriliğinde doğrayın. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakın. Terbiyeyi hazırlamak için un, 1adet limon suyu, yumurta sarısı ve 2 fincan suyu ilave ederek çırpın. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökün. Doğradığınız işkembeleri de tencereye ekleyerek tuzunu ayarlayın ve 5dk daha kaynatın. Kalan sarımsağı döverek tencereye ekleyin. Çorbayı servise sunacağınız zaman üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirin.

Anahtar Kelimeler: İşkembe Çorbası tarifi, İşkembe Çorbası nasıl hazırlanır, İşkembe Çorbası nasıl yapılır, İşkembe Çorbası yemek tarifi, İşkembe Çorbası yapılışı