Terbiyeli Kereviz Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 demet kereviz sapı
1adet soğan
1kaşık tereyağı
1 kase yoğurt
3kaşık un
yarım limon suyu
1bardak et suyu
Dereotu
su
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanı doğrayıp kızdırdığınız tereyağında kavurun. Rengi dönünce üzerine doğranmış kereviz yaprağını katıp kavurmaya devam edin. Oda kavrulunca sıcak su ve et suyu ekleyin, kaynasın. Terbiyesi için bir kap içinde yoğurt, un ve limon suyunu karıştırın. Üzerine biraz soğuk su, biraz da sıcak su ekleyerek terbiyeyi çorbaya dökerek iyice karıştırın. Çorbayı servis kasesine döktükten sonra üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Terbiyeli Kereviz Çorbası tarifi, Terbiyeli Kereviz Çorbası nasıl hazırlanır, Terbiyeli Kereviz Çorbası nasıl yapılır, Terbiyeli Kereviz Çorbası yemek tarifi, Terbiyeli Kereviz Çorbası yapılışı