İçli Köfte
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1bardak ince bulgur
1,5bardak İrmik
İç harcı için
300gr kıyma
1çay bardağı ceviz
1 tutam taze kişniş
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
köfte baharı
karabiber tuz
HAZIRLANIŞI
İlk önce içli köftenin bulgurunu ve irmiği bir kaba alın. Bulgurun üzerine sıcak su ilave edip demlendirin. Soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya sıvıyağ döküp kızdırın. Üzerine kıymayı ilave edin, kavurun. Üzerine yemeklik doğramış olduğunuz soğanı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Üzerine 1 tutam ince kesilmiş taze kişniş ve maydanoz ilave edin. Tuzunu baharatını ayarlayın. Demlenmiş olan irmiği ve bulguru; üzerine ılık su ilave edin. Daha sonra tuz, karabiber, kimyon katıp karıştırın. Elinizle bulgurlu karışımı yuvarlak ve çukur olarak açın. İçine kıymalı iç harcı pay edip kapatın.
Bir tencere sıcak su döküp kaynatın. Sıcak suyun içine içli köfteleri ilave edin ve haşlayın. Pişen köfteleri servis tabağına çıkartın. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.