Düğün Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

200 gr Kuzu Gerdan
3kaşık un
3kaşık yoğurt
1/2 Limon Suyu
1adet yumurta
Et suyu
1kaşık tereyağı
kırmızıbiber
Tuz




HAZIRLANIŞI

Gerdan etlerini düdüklü tencerede bol suda iyice haşlayın ve kemiklerinden ayırın. Tencereye etleri ve et suyunu koyun. Başka bir kapta un, yoğurt, yumurta ve limon suyu ile bir terbiye hazırlayın. Üzerine soğuk su ve tenceredeki et suyundan ilave edin; ılınınca da tencereye karıştırın. Çorba piştiği vakit servis tabağına alın ve üzerine tereyağı ile yakılmış kırmızıbiber ilave edin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Düğün Çorbası tarifi, Düğün Çorbası nasıl hazırlanır, Düğün Çorbası nasıl yapılır, Düğün Çorbası yemek tarifi, Düğün Çorbası yapılışı