Kadayıf Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg.kadayıf
400gr ceviz içi
10adet yumurta
1.5kg toz şeker
şekerin üzerini geçecek kadar su




HAZIRLANIŞI

Şerbeti için bir tencerede 1.5 kg. toz şekeri ve toz şekerin üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın, soğumaya bırakın. 1 kg. tel kadayıfı elinizle iyice didikleyin, bir parçasını elinize alın ve kadayıfın içine yaklaşık 1 çorba kaşığı kadar ceviz içi ekleyin. Daha sonra avucunuzun içindeki kadayıfı sıkıca sarıp rulo yapın. Yumurtaları bir kapta çırpın. Hazırladığınız kadayıfları yumurtaya bulayın ve bunları tepsiye dizin. (tepsinin bir tarafını yüksekte kalacak şekilde koyun ki yumurtanın fazlası aksın) Yumurtaya bulanmış olan kadayıfları kızartın. Kızarttığınız kadayıfları soğuk şerbete atıp 3-5 dakika sonra çıkartıp daha sonra servis edin.

Anahtar Kelimeler: Kadayıf Dolması tarifi, Kadayıf Dolması nasıl hazırlanır, Kadayıf Dolması nasıl yapılır, Kadayıf Dolması yemek tarifi, Kadayıf Dolması yapılışı