EVDE YOGURT YAPIMI
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 Litre süt + 2 yemek kaşıgı yogurt + 1 cay kaşıgı şeker.
HAZIRLANIŞI
sütü kaynatın.Kaynarken kepçe ile zaman zaman karıştırın.
bu arada oda sıcaklıgında beklettiginiz 2 kaşık yogurda 1 çay kaşık şekeri ilave edin.süt ılıklaşınca bir kepçe alarak yogurdu sulandırın.
Kaynayan sütü bir cam kaseye aktarın.serçe parmagınızla sıcaklıgını kontrol edin.serçe parmagınız yanmayacak sekilde ılıklasinca; hazırladıgınız yogurdu tahta kaşıkla hafifce cam tasın kenarından salın.sütün üzerinde olusan kaymagı dagıtmadan tahta kaşıgınızı altına sokup mayaladıgınız yogurdun karışmasını saglayın.
üstünü büyük bir havlu yada bezle iyice sarın.çabuk ısı kaybını önlemek için.
hiç kıpırdatmadan 6-8 saat mayalanmaya bırakın.daha sonra buzdolabına koyarak bir gün bekletin. afiyet olsun.