Şehriye Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet yeşil biber
1adet soğan
2kaşık un
4kaşık tel şehriye
1kaşık tereyağı
1kaşık domates salçası
1kaşık biber salçası
1bardak et suyu
su
tuz




HAZIRLANIŞI

Tencerede yağı kızdırın. Soğan ve biberleri ince ince kıyıp kızgın yağda kavurun. Ocağı kısıp üzerine unu ekleyip 1-2 çevirin. En son domates salçası ve biber salçasını buraya karıştırın. Ardından tel şehriyeyi ve et suyu ekleyin. Alabildiğince de normal su dökün, tuzunu ayarladıktan sonra da orta ateşte kaynamaya bırakın.

Anahtar Kelimeler: Şehriye Çorbası tarifi, Şehriye Çorbası nasıl hazırlanır, Şehriye Çorbası nasıl yapılır, Şehriye Çorbası yemek tarifi, Şehriye Çorbası yapılışı